Bladerdeegflapje met kummel

Bladerdeegflapje met Raede Jutter kaas, kummel en appel

Lunchgerecht 4 personen

Ria
Boodschappenlijstje
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 Elstar appels
  • klontje roomboter 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel kummel (plus wat extra voor garnering)
  • 200 gram Raede Jutter roodbacterie kaas (kaasfabriek De Terschellinger)
  • 1 losgeklopte eierdooier (schapenboerderij De Zeekraal)

Stap 1

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225°C.

Stap 2

Snijd de appels in blokjes. Bak ze met een klontje boter in een koekenpan op laag vuur en laat ze even sudderen met de suiker en de kummel.

Stap 4

Snijd de kaas in mooie dikke plakken. Verdeel de kaas over de plakjes bladerdeeg en schep er het appelmengsel bovenop.

Stap 5

Vouw het bladerdeeg dicht tot een mooie driehoek en vouw de randen nog een keer om. Kwast alle bladerdeegjes in met de losgeklopte eidooier en strooi er nog wat kummel over.

Stap 6

Zet de bladerdeegflapjes in de oven. Schakel na 3 minuten de temperatuur terug naar 185°C en laat nog 15 minuten bakken.

Stap 7

Neem uit de oven en dien direct heet op. Serveertip: Ook lekker als lunch- of hoofdgerecht met een frisse salade. Een Terschellings biertje (Scelling Blond, Schoemrakker Brandaan of Schoemrakker Witte Wiif) past er goed bij.

Deel dit recept

Blijf op de hoogte van PolderPracht

Volg ons op Facebook en Twitter

Steun Vogelbescherming

Facebook

Twitter

Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u meer informatie over cookies en welke worden opgeslagen? Lees de cookieverklaring. Niet meer tonen.