Gehaktbrood met fenegriek schapenkaas

Yummy in my tummy gehaktbrood met fenegriek schapenkaas

Hoofdgerecht 8 personen

Ria
Boodschappenlijstje
  • 1 kilo rundergehakt (boerderij De Geskieker)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 ei (schapenboerderij De Zeekraal)
  • 100 gram broodkruim van oud brood
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snufje zout
  • zwarte peper
  • 250 gram fenegriek schapenkaas (schapenboerderij De Zeekraal)
  • 1 pot augurken
  • cocktailprikkers

Stap 1

Verwarm de oven voor op 185 °C.

Stap 2

Meng het gehakt met de mosterd, het ei en broodkruim. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. TIP: het gehaktmengsel moet goed bewerkbaar zijn. Dat betekent dat je er balletjes van kan rollen zonder dat het vlees nog aan je handen plakt. Voeg eventueel wat broodkruim toe als het nog kleeft.

Stap 3

Snijd de kaas in blokjes en meng door het gehakt. Duw de buitenste blokjes kaas goed in het gehakt.

Stap 4

Vorm met natte handen een egaal brood en leg het in een ovenschaal. Leg enkele klontjes boter op het gehakt en zet in de voorverwarmde oven. Laat 50 tot 60 minuten bakken.

Stap 5

Serveertip: Snijd het gehakbrood in plakken en serveer met een opgerold plakje augurk op een cocktailprikker. Ook heerlijk als avondmaaltijd.

Deel dit recept

Blijf op de hoogte van PolderPracht

Volg ons op Facebook en Twitter

Steun Vogelbescherming

Facebook

Twitter

Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u meer informatie over cookies en welke worden opgeslagen? Lees de cookieverklaring. Niet meer tonen.