Rosbief-courgette prikkers

Rosbief-courgette prikkers met dille en versgemalen peper

Borrelhapje 8 personen

Ria
Boodschappenlijstje
  • 2 courgettes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel heidehoning
  • 1 theelepel mosterd
  • 20 plakjes rosbief (boerderij De Geskieker)
  • satéprikkers

Stap 1

Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 12 dunne plakken van iedere courgette. Laat de zaadlijsten zoveel mogelijk achterwege. Leg de courgettelinten in een schaal.

Stap 2

Meng de olijfolie, het citroensap, de balsamicoazijn, dille, knoflook, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Schenk de dressing over de courgette en schep goed om. Marineer de courgette minimaal 30 minuten.

Stap 4

Neem de courgette uit de marinade en verdeel de rosbief over de courgetterepen en zigzag ze samen aan een satéprikker. Leg de prikkers op een mooie schaal

Deel dit recept

Blijf op de hoogte van PolderPracht

Volg ons op Facebook en Twitter

Steun Vogelbescherming

Facebook

Twitter

Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u meer informatie over cookies en welke worden opgeslagen? Lees de cookieverklaring. Niet meer tonen.