Terschellinger pofkes

Terschellinger pofkes met cranberry’s en rozijnen

Tussendoortje 4 personen

Flang
Boodschappenlijstje
  • 60 gram gedroogde cranberry's en rozijnen
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 deciliter koude volle melk (boerderij De Geskieker)
  • 1 ei (schapenboerderij De Zeekraal)
  • 20 gram suiker
  • snufje zout
  • zonnebloemolie

Stap 1

Laat de gedroogde cranberry’s en rozijnen in heet water wellen.

Stap 2

Meng het meel, de melk, het ei, de suiker en een snufje zout tot een glad beslag met een pollepel. Roer de cranberry’s en rozijnen erdoor. Het beslag moet langzaam van een pollepel afdruipen (niet te dik of te dun dus).

Stap 3

Laat, in een koekenpan met dikke bodem, een scheutje zonnebloemolie (bodembedekkend) warm worden.

Stap 4

Schep met een (ijs)lepel kleine bolletjes beslag in de pan. Laat de pofkes heel langzaam goudbruin worden, keer ze daarna pas om.

Stap 5

Herhaal tot al het beslag op is. Vul af en toe wat zonnebloemolie bij.

Stap 6

Serveertip: Serveer met honing, stroop, cranberrycompote of poedersuiker. Pofkes zijn ook lekker als toetje met ijs van schapenboerderij De Zeekraal, verse cranberry's en slagroom.

Deel dit recept

Blijf op de hoogte van PolderPracht

Volg ons op Facebook en Twitter

Steun Vogelbescherming

Facebook

Twitter

Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u meer informatie over cookies en welke worden opgeslagen? Lees de cookieverklaring. Niet meer tonen.