Zoete hangop met honing

Zoete hangop met lamsoorhoning en madeliefjes

Toetje 8 personen

Flang
Boodschappenlijstje
  • halve liter dikke yoghurt (zelf gemaakt met rauwe melk van boerderij De Geskieker)
  • lamsoorhoning
  • madeliefjes uit de Terschellinger Polder of eigen tuin (afgespoeld)

Stap 1

Bekleed een zeef of vergiet met een schone theedoek die je voor gebruik hebt uitgespoeld om de wasmiddelgeur te verwijderen.

Stap 2

Schep de yoghurt in deze beklede zeef en hang de zeef in een ruime kom. Zet de kom met yoghurt in de koelkast en laat het 4 tot 8 uur uitlekken.

Stap 3

Na het uitlekken til je de zeef op, gooi je het vocht weg uit de kom en haal je voorzichtig de dikke hangop uit de theedoek.

Stap 4

Schep de hangop in een schaal of verdeel over kleine bakjes. Schenk er royaal lamsoorhoning over.

Stap 5

Garneer de hangop met madeliefjes (die zijn inderdaad eetbaar!)

Stap 6

Voeg naar wens eigengemaakte granola, nootjes of verse vruchten toe.

Stap 7

Zelf yoghurt maken met melk uit de Terschellinger Polder? Zet 2 eetlepels van je lievelingsyoghurt klaar. Breng 1 liter rauwe melk aan de kook en laat een paar minuten doorkoken. Koel af tot ongeveer 45 graden (duurt ongeveer een uurtje). Roer met 4 eetlepels van de warme melk de klaargezette yoghurt los tot een glad papje. Voeg dit aan de rest van de melk toe, doe de deksel op de pan en pak het geheel goed in met een fleece deken. Laat minimaal 6 uur staan. Daarna kan de yoghurt in de koelkast verder rijpen. Na nog 6 uur in de koelkast is de yoghurt klaar.

Deel dit recept

Blijf op de hoogte van PolderPracht

Volg ons op Facebook en Twitter

Steun Vogelbescherming

Facebook

Twitter

Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u meer informatie over cookies en welke worden opgeslagen? Lees de cookieverklaring. Niet meer tonen.